March 25, 2020

Wat is erectiestoornissen?

By admin

Erectiestoornissen of ED is het meest voorkomende seksprobleem dat mannen aan hun arts melden. Het treft maar liefst 30 miljoen mannen.

ED wordt gedefinieerd als problemen bij het krijgen of behouden van een erectie die stevig genoeg is voor seks.

Hoewel het niet zelden voorkomt dat een man van tijd tot tijd problemen heeft met erecties, is ED die progressief is of routinematig met seks gebeurt, niet normaal en moet het worden behandeld.

ED kan gebeuren:

Meestal wanneer de bloedstroom in de penis beperkt is of zenuwen beschadigd zijn
Met stress of emotionele redenen
Als vroege waarschuwing voor een ernstigere ziekte, zoals: atherosclerose (verharding of verstopte bloedvaten), hartaandoeningen, hoge bloeddruk of hoge bloedsuikerspiegel door diabetes

Door de oorzaak (en) van uw ED te vinden, kunt u het probleem behandelen en uw algehele welzijn verbeteren. Wat in de regel goed is voor de gezondheid van uw hart, is goed voor uw seksuele gezondheid.
Hoe erecties werken

Tijdens seksuele opwinding geven zenuwen chemicaliën af die de bloedtoevoer naar de penis verhogen. Bloed stroomt in twee erectiekamers in de penis, gemaakt van sponsachtig spierweefsel (het corpus cavernosum). De corpus cavernosumkamers zijn niet hol.
Fildena Nederland
Cenforce 100mg Nederland
Fildena 25 Nederland
Fildena 50
Fildena- 100 Nederland
Fildena Extra Power Nederland
Fildena Super Active Nederland
Fildena XXX Nederland
Vidalista Nederland

Tijdens de erectie ontspannen de sponsachtige weefsels en vangen ze bloed op. De bloeddruk in de kamers maakt de penis stevig en veroorzaakt een erectie. Wanneer een man een orgasme heeft, bereikt een tweede reeks zenuwsignalen de penis en zorgt ervoor dat de spierweefsels in de penis samentrekken en het bloed wordt weer afgegeven aan de bloedsomloop van de man en de erectie komt naar beneden.

Als je niet seksueel opgewonden bent, is de penis zacht en slap. Mannen merken misschien dat de grootte van de penis varieert met warmte, kou of zorgen; dit is normaal en weerspiegelt de bloedbalans die de penis binnenkomt en verlaat.

Bijgewerkt juni 2018
Symptomen

Met erectiestoornissen (ED) is het moeilijk om een erectie te krijgen of te houden die stevig genoeg is voor seks. Wanneer ED een routinematig en hinderlijk probleem wordt, kan uw huisarts of een uroloog u helpen.

ED kan een belangrijk waarschuwingssignaal zijn voor hart- en vaatziekten, wat erop wijst dat blokkades in het vaatstelsel van een man worden opgebouwd. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat mannen met ED een aanzienlijk risico lopen op een hartaanval, beroerte of problemen met de bloedsomloop in de benen. ED veroorzaakt ook:

Een laag zelfbeeld
Depressie
Nood voor de man en zijn partner

Als ED het welzijn of de relaties van een man beïnvloedt, moet het worden behandeld. De behandeling is bedoeld om de erectiele functie te herstellen of te verbeteren, de bloedsomloop te bevorderen en de kwaliteit van het leven van een man te verbeteren.

Bijgewerkt juni 2018
Oorzaken

ED kan het gevolg zijn van gezondheidsproblemen, emotionele problemen of van beide. Enkele bekende risicofactoren zijn:

50 jaar of ouder zijn
Een hoge bloedsuikerspiegel hebben (diabetes)
Hoge bloeddruk hebben
Hart- en vaatziekten hebben
Een hoog cholesterol hebben
Roken
Drugs gebruiken of te veel alcohol drinken
Zwaarlijvig zijn
Gebrek aan lichaamsbeweging

Hoewel ED vaker voorkomt naarmate mannen ouder worden, zal oud worden niet altijd ED veroorzaken. Sommige mannen blijven seksueel functioneel tot in de 80. ED kan een vroeg teken zijn van een ernstiger gezondheidsprobleem. Het vinden en behandelen van de reden voor ED is een essentiële eerste stap.
Fysieke oorzaken van ED

ED gebeurt wanneer:

Er stroomt niet genoeg bloed in de penis
Veel gezondheidsproblemen kunnen de bloedtoevoer naar de penis verminderen, zoals verharde slagaders, hartaandoeningen, hoge bloedsuikerspiegel (diabetes) en roken.
De penis kan tijdens een erectie geen bloed vasthouden
Als er geen bloed in de penis blijft, kan een man geen erectie behouden. Dit probleem kan op elke leeftijd voorkomen.
Zenuwsignalen van de hersenen of het ruggenmerg bereiken de penis niet
Bepaalde ziekten, verwondingen of operaties in het bekkengebied kunnen de zenuwen van de penis beschadigen.
Diabetes kan een kleine vaatziekte of zenuwbeschadiging van de penis veroorzaken
Kankerbehandelingen nabij het bekken kunnen de functionaliteit van de penis beïnvloeden
Chirurgie en of bestraling van kankers in de onderbuik of het bekken kunnen ED veroorzaken. Behandeling van prostaat-, colon-rectale of blaaskanker laat mannen vaak met ED achter. Overlevenden van kanker moeten een uroloog bezoeken voor seksuele gezondheidsproblemen.
Geneesmiddelen die worden gebruikt om andere gezondheidsproblemen te behandelen, kunnen erecties negatief beïnvloeden
Patiënten moeten met hun huisarts over bijwerkingen van geneesmiddelen praten.

Emotionele oorzaken van ED

Bij normale seks moeten lichaam en geest samenwerken. Emotionele of relatieproblemen kunnen ED veroorzaken of verergeren.

Enkele emotionele problemen die ED kunnen veroorzaken zijn:

Depressie
Ongerustheid
Relatieconflicten
Stress thuis of op het werk
Stress van sociale, culturele of religieuze conflicten
Maak je zorgen over seksuele prestaties

Bijgewerkt juni 2018
Diagnose

Door de oorzaak van uw ED te vinden, kunt u uw behandelingsopties bepalen.

De diagnose van ED begint bij uw zorgverlener die vragen stelt over uw hart- en vaatgezondheid en uw erectieprobleem. Uw leverancier kan u ook een lichamelijk onderzoek geven, laboratoriumtests bestellen of u doorverwijzen naar een uroloog.
Gezondheid en ED-geschiedenis

Uw arts zal u vragen stellen over uw gezondheidsgeschiedenis en levensstijl. Het