March 25, 2020

Erectiestoornissen. Patiëntenbibliotheek Urologie

By admin

Erectiestoornissen kunnen niet alleen een probleem zijn in de intieme sfeer, maar ook een alarmerend symptoom, dat u ertoe aanzet om zo snel mogelijk de gezondheid van de bloedvaten te controleren. Het is een feit dat coronaire hartziekte en diabetes type 2 in de beginfase bijna asymptomatisch kunnen zijn, wat geleidelijk leidt tot dodelijke stoornissen in het lichaam. Daarom is het zo belangrijk om het bezoek aan de “mannelijke arts” niet uit te stellen: dit kan u redden van een hartaanval, beroerte en hyperglycemische coma.
Tekenen van de ziekte

Moet ik alarm slaan bij een enkel “fiasco”? Nee – artsen beschouwen een pathologische situatie waarin problemen met een erectie niet minder optreden dan in een kwart van de gevallen van seksueel contact. Er zijn echter een aantal signalen die aanleiding moeten zijn voor overleg met een specialist:

gebrek aan een ochtend erectie;
onvermogen om een ​​erectie te veroorzaken tijdens masturbatie;
het vertragen van het optreden van een erectie bij excitatie of volledige afwezigheid;
snelle ejaculatie.

Bij erectiestoornissen van organische aard nemen deze symptomen geleidelijk toe, vaak vergezeld van een vervaging van de interesse van een man in seks. Als de ziekte is gebaseerd op psychische problemen, zijn er mogelijk geen tekenen van stoornissen buiten de geslachtsgemeenschap (erectie in de ochtend blijft bestaan ​​en worden moeilijkheden bij geslachtsgemeenschap niet constant waargenomen, maar alleen van geval tot geval).

Hoe het ook zij, alleen de arts kan de echte oorzaak van erectiestoornissen vaststellen – hiervoor zal hij na het eerste consult laboratoriumtests en speciale soorten onderzoeken voorschrijven (echografie van de bloedvaten, testen van de innervatie van de penis, enz.). Als bij de patiënt chronische somatische aandoeningen (diabetes mellitus of hypertensie) worden vastgesteld, is een bezoek aan een specialist – een cardioloog of endocrinoloog – een belangrijk onderdeel van de diagnose en behandeling.
Hoe erectiestoornissen te behandelen: methoden en hulpmiddelen

Succes bij de behandeling van impotentie hangt van veel factoren af, voornamelijk van de oorzaak van de ziekte. Het omgaan met een psychogene erectiestoornis bij een jonge man is dus onmiskenbaar gemakkelijker dan bijvoorbeeld met ernstige organische impotentie als gevolg van een operatie om de prostaatklier te verwijderen. Een belangrijk element van een positief resultaat van therapie is de tijdige behandeling van de patiënt voor medische hulp – omdat hoe langer de ziekte voortschrijdt, hoe moeilijker het is om het pathologische proces om te keren.

Andrologie, een medische tak die gespecialiseerd is in de behandeling van ziekten van het mannelijke genitale gebied, heeft een breed arsenaal aan methoden die zijn gebaseerd op verschillende benaderingen van de strijd tegen erectiestoornissen. Dramatiseer niet, vermijd een bezoek aan de arts uit angst een teleurstellende prognose te horen. Erectiestoornissen zijn slechts een te overwinnen hinder, die in geen geval een oorzaak mag zijn van een ernstige emotionele crisis.
Psychotherapie

Het doel van psychotherapie is het verwijderen van het blok dat voorkomt dat een fysiek gezonde man een seksuele functie vervult. Een vertrouwensrelatie met een specialist helpt de reden achter de aandoening te vinden en negatieve ervaringen uit het verleden te overwinnen. Gezamenlijke consulten met de vaste partner van een man zijn vaak effectief, omdat de rol van haar gedrag bij het herstel van de patiënt erg groot is.
Medicijnen voor de behandeling van erectiestoornissen

Fildena Nederland
Cenforce 100mg Nederland
Fildena 25 Nederland
Fildena 50
Fildena- 100 Nederland
Fildena Extra Power Nederland
Fildena Super Active Nederland
Fildena XXX Nederland
Vidalista Nederland

In sommige gevallen, bij organische erectiestoornissen, kan het voorschrijven effectief zijn. Geneesmiddelen uit de groep van fosfodiësteraseremmers van het vijfde type verwijden bijvoorbeeld de bloedvaten van de penis, waardoor erectie mogelijk wordt, zelfs in het geval van ernstige circulatiestoornissen. Het gebruik ervan geeft echter slechts een kortetermijneffect en heeft geen invloed op de oorzaak van de ziekte. Evenzo werken medicijnen die zijn voorgeschreven in de vorm van zalven en injecties.
Vacuümtherapie

Dit type behandeling omvat het gebruik van speciale medische apparaten die werken volgens het principe van een pomp die bloed in de penis kan pompen (het behouden van een erectie wordt bereikt met speciale compressieringen). Net als bij medicamenteuze behandeling, biedt vacuümtherapie geen langdurig effect en wordt het gebruikt als een situationeel hulpmiddel, waardoor u een erectie kunt veroorzaken gedurende een periode die voldoende is voor één geslachtsgemeenschap.
Massage

Speciale soorten massage en zelfmassage van de bekken- en schaambeenderen hebben een gunstig effect op de vasculaire tonus in het mannelijke genitale gebied. Regelmatige procedures verbeteren de bloedcirculatie in het bekkengebied en hebben een positief effect op het excitatieproces. Er wordt aangenomen dat deze benadering (als hulp), bij gebrek aan grove organische pathologie die ten grondslag ligt aan impotentie, de seksuele functie aanzienlijk verbetert